Slibning af knive kan være let nok

Slibning af knive kan være let nok

er der en perfekt måde at slibe knive på? Hvem ved, hvornår det første argument får den bedste knivslibningsmetode startede? Det var mest sandsynligt, at der var en samtale mellem to flintknappere, der sad omkring en hule, og kampen om hvem der kunne sliber deres kniv bedst, som raser sig frem til i dag. De moderne taktiske og bushcraft-bevægelser har bragt opvarmede debatter om, hvilken slibning af knive køge er bedst. Slibe er, hvor et nøgleslag er vundet, og knivgeometrien varierer meget. Men er der en såkaldt bedste knivslibning, og i bekræftende fald hvilken er den?

Ifølge Wikipedia refererer knivgeometri til de “fysiske egenskaber ved et sværdblad: tværsnit (eller slib) og koniske.”

Du kan glemme “sværd” geometri gælder for enhver kniv. De tre mest almindelige knive huller i brug i dag er hule, flade og konvekse. Andre noter er mejsel, asymmetrisk, Scandi og sammensat. Der er andre.

Før han blev en kendt skræddersyet knivmager, var Walter Brend en kødskærer, hvis færdigheder gav ham et godt indblik i knive slibning kunsten.

“Hvad der virker for mig, er den hule grind,” siger Brend. “Den hule jorden kniv er ikke en flad overflade, det er konkavt, så som du skærer en genstand det straks starter en adskillelse. Den nederste kant skal strømme fra punktet til bagsiden af ​​bladet med en genvundet bladkant. ”

Hvordan kan du sikre dig din slibning af knive bliver i orden

Knivsliber Bob Dozier, der er kendt for at lave hårde knive, foretrækker også den hule grind.

“Da jeg hovedsagelig laver jagtknive, foretrækker jeg drop-point blad stilen. Siden Bob Loveless har populært drop-pointet, har det været den mest populære form for jagtknive i mange årtier nu. Også for en jagtkniv er den hule grind den bedste, da den forbliver tynd ved kanten meget længere. ”


Men det er ikke at sige det er skadeligt for andre grinds. “Den flade slib er den bedste til køkkenet, da den ikke vandrer, når der laves tynde skiver,” opines han. “En konveks grind er fantastisk til opdeling af brænde.” Prisbelønnet kniv slibningspris Society-mester Jim Crowell vandt 1. årlige BLADE Show World i 2003 og blev indført i ABS. “Min mening for den bedste knivgeometri er en fuld flad slib med en konveks kant”, begynder. “Denne slib vil give den bedste overgang fra den fulde tykkelse af rygsøjlen til forkant – alt andet er noget mindre.” han er også meget bekendt med Bill Moran appleseed eller konveks grind, der er baseret på den japanske hamaguri eller “clamshell” slib. “Bill Moran kunne lide fuld konvekse blad geometri,” han noter. “Han malet på et rundt hjul og omhyggeligt formede hele bladet til at have et konvekt tværsnit. Jeg har skåret med flere af Bill’s knive og de var meget skarpe og havde stor geometri. “Den fulde konvekse grind udfører på en eksemplarisk måde, men jeg kan ikke skelne nogen fordel i præstation over en fuld flad slib med en konveks kant. Du smutter ikke bare en konveks kant på en kniv. Der er et utal af variabler: Hvor tyk var kanten, da du startede rullen? Hvor højt eller lavt rullede du det? En kort og abrupt rulle kan barbere, men vil slet ikke skære godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *