Når du skal have nyt gelænder derhjemme

Når du skal have nyt gelænder derhjemme

I de fleste hjem vil man møde et gelænder, da gelænderet sørger for at man ikke falder ned fra en altan, terrasse eller trappe. Man kan ikke bare sætte et gelænder op som det passer en, da der findes regler om hvordan et gelænder skal monteres. Der er nogle særlige krav til bl.a. højden, da hverken voksne eller børn skal kunne falde ned. Det er vigtigt, at du finder ud af hvilke regler der gælder dig, når du skal ud og finde et gelænder til dit hjem. Der findes mange byggemarkeder som forhandler gelændre, så du kan med garanti finde en variant, der passer godt til din bolig.

Mange typer på markedet:

Der findes mange forskellige gelændre at vælge imellem, så det kan være svært at finde ud af hvilket et man skal vælge. Det er en god ide at have sin bolig i baghovedet, da gelænderet gerne skal passe til husets stil. Mange indendørs gelændre er fremstillet i træ, da det har en god holdbarhed. Udendørs gelændre består typisk af metal eller aluminium, som er noget af det materiale der er mindst vedligeholdelse ved. Hvis du har svært ved at finde en variant, så er det også muligt at lave sit helt eget design. Hvis du har en god fantasi og en forestilling om hvordan det skal se ud, så er der flere firmaer som fremstiller speciallavede gelændre. Når man selv laver designet, så kan man også selv bestemme hvilken slags træsort det skal være lavet i samt om det skal være overfladebehandlet ved levering.

Det er meget forskelligt hvad et Gelænder beslag koster, da det afhænger af hvad materiale det er fremstillet i, om du ønsker overfladebehandling samt hvor meget gelænder du har brug for. Det anbefales, at man ser gelænderet i virkeligheden, så man hurtigt kan finde ud af om det er noget man vil have. Det er rigtig ærgerligt at købe gelænder på nettet, og blive skuffet over kvaliteten efterfølgende. Man behøves ikke at skynde sig med at finde det helt perfekte gelænder til hjemmet. Det er bedre at tjekke markedet ud og se en masse forskellige varianter således, at du bliver helt sikker på dit valg.

Få styr på reglerne:

Det er vigtigt, at du har sat dig godt ind i reglerne inden du monterer gelænderet derhjemme. Det kan nemlig ende galt hvis man ikke overholder reglerne eller ikke får monteret gelænderet korrekt. Det er ikke sikkert at færdes på en trappe, hvis gelænderet ikke er monteret rigtigt. For at undgå ulykker skal man være helt sikker på, hvordan man gør tingene. Gelænderet skal f.eks. være 1 meter og ved altangange er kravet at gelænderet er mindst 1,2 meter. Reglerne er altså ikke ens for gelændre der skal opsættes i henholdsvis altaner og trapper. Derfor skal du enten slå det op eller spørge en, som har styr på reglerne. Gelænderet skal være sikkert, før børn og andre kan færdes trygt det pågældende sted.

Tjek dine muligheder ud, fjern det gamle gelænder, så du kan få et sikkert og flot gelænder op, der kan holde i mange år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *