Kunstige træer gør dit hjem eksotisk

Kunstige træer gør dit hjem eksotisk

Fiddle-bladfigen (Ficus lyrata) er en perfekt indendørs prøve plantage. Planten har meget store, stærkt forrevne, violinformede blade, der vokser oprejst på en høj plante.

Disse kunstige træer er hjemmehørende i troperne, hvor de trives under meget varme og våde forhold. Dette gør dem noget mere udfordrende for husdyreren, der sandsynligvis har problemer med at duplikere disse dampende forhold, men de er heldigvis relativt hårde kunstige træer, der også kan modstå mindre end perfekte forhold i temmelig lang tid.

F. lyrata er virkelig betegnet som større kunstige træer. De er perfekte, hvis du kan placere dem i en gulvstående beholder, hvor planten har lov til at vokse til 6 meter eller mere (træerne når almindeligvis højder på 40 fod eller mere i deres hjemsted). På grund af deres meget store blade er det ikke naturlige kunstige træer at trimme ned til en overkommelig størrelse.

Lys: F. lyrata kræver lys, filtreret lys. Disse kunstigt træ til terrasse kan endda tolerere noget fuld sol, især hvis de placeres i et østvendt vindue. Kunstige træer, der holdes for mørke, vil ikke vokse hurtigt.

Vand: Hold jævnt fugtigt, men lad det ikke sidde i vand, eller det vil falde blade og lider af rodrot.

Temperatur: Som en tropisk plante, kan du lide fiddle-bladfigen varmt, mellem 60 og 80 F, og kan ikke lide ekstreme temperaturvariationer. Placer det væk fra klimaanlæg og opvarmningsventiler.

Giv dit hjem et nyt udtryk, med kunstige træer

Jord: Enhver god, hurtigdrænet pottejord vil sandsynligvis gøre.

Gødning: Foder med en svag flydende gødning i hele vækstsæsonen. F. lyrata har ikke bemærkelsesværdige krav til gødning.

Formering

Fiddle-blad figner kan formeres fra stamme-spidser, men det er generelt tilrådeligt at købe en plante. Kommercielle dyrkere anvender en kloningsmetode kaldet vævskultur for at producere konsekvent overlegne kunstige træer til dem, som de gennemsnitlige dyrkere kan få fra stiklinger. At passe deres indsats derhjemme er usandsynligt umuligt.

ompotning

Friske enheder er hurtigvoksende kunstige træer med aggressive rodsystemer (som er ret typiske for en ficus). Prøv at genopbygge anlægget årligt og øge pulsstørrelsen, indtil planten når den ønskede størrelse, eller indtil du ikke længere kan styre beholderen. Når kunstige træerne er i store beholdere, skraber de øverste få tommer jord og erstatter hver år med frisk pottejord.

Sorter

Som med de fleste ficus er der arbejdet med F. lyrata for at producere en overlegen prøveplade. I dette tilfælde har producenter arbejdet med at udvikle kompakte kunstige træer med endnu større blade. Compacta og Suncoast sorterne er begge kompakte dyrkere med et bushierudseende. Hovedfabrikken, F. lyrata, er stadig den mest almindelige i handelen.

Kunstige træer holder for evigt

Ficus lyrata er ikke særlig krævende kunstige træer. En af de mest almindelige klager over disse kunstige træer er spotting på bladene, hvilket er særlig mærkbart i en sådan storbladet plante. Denne spotting er normalt forårsaget af skader på bladet, enten mekanisk skade eller angreb af kvaler. F. lyrata har mildt kaustisk saft, der forårsager disse brune pletter, når de udsættes for luft. Kunstige træerne er også modtagelige for forskellige bladspott- og svampesygdomme, som typisk skyldes mangel på luftstrøm og for meget fugtighed, der sidder på bladene.

Du kan hjælpe med at forhindre denne form for angreb ved at holde planten godt beskåret, fjerne døde blade og kviste, som du ser dem. Hvis din plante taber blade, er det dog sandsynligt et tegn på for lidt fugt, især fugtighed eller kold, tør luft. Prøv at miste planten regelmæssigt for at øge luftfugtigheden. Endelig er disse kunstige træer også mere følsomme for høje saltniveauer, så sørg for at skylle dit pottemedium meget grundigt, helst månedligt for at forhindre opbygning af gødningssalte.

Ficus lyrata er sårbare over for skadedyr, herunder bladlus, måltidagtige insekter, mider, skala og whitefly. Hvis det er muligt, skal du identificere angrebet så tidligt som muligt og behandle den mindst giftige løsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *