Kakao er chokoladens et og alt

Kakao er chokoladens et og alt

Da sukkerfrie kostvaner er blevet populære, har alle kategorier af fødevarer lidet konsekvenserne. Sukkerfri yoghurt, sukkerfri marmelade, sukkerfri korn, sukkerfri selvfødevarer, der ikke indeholder sukker i første omgang bliver solgt som sukkerfrie.

Den sukkerfri tendens begyndte faktisk helt tilbage i 1980’erne i USA, og det lykkedes desværre at gøre nationen dybere end nogensinde. Uanset om forbrugerne stadig er besat med at købe sukkerprodukter, der er svage Sukker er dagens sorte får.

Da sukkerfrie kostvaner er blevet populære, har alle kategorier af fødevarer lidt konsekvenserne. Sukkerfri yoghurt, sukkerfri marmelade, sukkerfri korn, sukkerfri selvfødevarer, der ikke indeholder sukker i første omgang. Den sukkerfri tendens begyndte faktisk helt tilbage i 1980’erne i USA, og det lykkedes desværre at gøre nationen dybere end nogensinde. Uanset om forbrugerne stadig er besat med at købe sukkerprodukter, der er svage.

100% kakao Efterspørgslen efter sukkerfri chokolade kage udfordrer både små og store producenter.

I søgen efter sund mad tager forbrugerne opmærksom på sukkerindholdet i deres køb. Den “sukkerfri” påstand er blandt de mærker, der tiltrækker dem mest. Faktisk anses produkter med lavt sukkerindhold som naivt at være sund mad som standard. Og chokolade er ingen undtagelse.

Hvad ville chokolade være uden sukker

Denne tendens er et stærkt markedsføringsvåben til både store og små chokoladefirmaer. Men de nærmer sig udfordringen anderledes. Når det kommer til sukkerfri vare, stole store producenter på sukkeret substitutter. For at gøre deres produkter smagfuldt uden sukker, bruger de alternativer med lavere kalorier, men højere sødestyrke. Sorbitol, maltilol, inulin og xylitol er blot nogle få af ingredienserne i masseproduceret sukkerfri chokolade. De er billige, produceret i laboratorier og let at kilde i store mængder. Desværre kommer disse stoffer med kontraindikationer for menneskekroppen, som mavesmerter og diarré. Store producenter er også bukling deres alternative produkter med alle former for tvivlsomme olier til at erstatte sukker. På den måde bliver fedtindholdet i denne slags højere end i almindelig chokolade.

Så lad os indrømme det. Selv uden sukker er resultatet et slags kakaoprodukt, der næppe kan kaldes for at chokolade er sundt. Masseproduceret vare kan absolut ikke tilfredsstille den sukkerfri efterspørgsel uden at gå på kompromis med kvaliteten. Heldig for forbrugere har håndværkere et bedre svar: 100% kakao.

Det er ikke, at 100% kakao chokoladestænger blev opfundet i 2017. Craft chokolade mærker har altid haft mindst én sukkerfri indstilling i deres sortiment. Men kun i de sidste par år har denne slags chokolade trådt ud uden for skyggen og har arrogant taget førersædet. Tidligere i hjørnerne af detailhandlerens hylder, spørger forbrugerne konstant om 100% kakaochokolade.

Hvad er det præcist der giver chokoladen dens smag?

100% kakao indeholder ikke sukker. Hver ingrediens kommer fra kakaobønnerne. Procentdelen er opdelt imellem kakaofaststoffer (den “brune” del, der indeholder sundhedsegenskaber og chokoladesmak) og kakaosmør (den “hvide” del, som er fedtbestanddelen i chokoladen). Forholdet i en bar er ca. 50/50, men varierer afhængigt af producenten.

Det er også et lignende produkt til usødet chokolade. Forskellen er, at usødet chokolade er beregnet til madlavning og bagning. Mens 100% kakaochokolade er beregnet til smagning og smage.

Ved fremstilling af håndværkere er 100% kakao det bedste alternativ til masseproduceret sukkerfri chokolade. Den indeholder kun én ingrediens og hilser ingen kemiske tilsætninger velkommen. Desværre er forbrugerne normalt bange for sin potentielle smag. De plejer at se 100% kakao mere som en straf end en fornøjelse. For det meste fordi de tror det vil smag som den mest bitre ting, de nogensinde har spist. Og her kommer udfordringen også for håndværkere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *