Hvad kan en sadelstol gøre for dit helbred

Hvad kan en sadelstol gøre for dit helbred

Du vil tro at det skal tage ansvar for dig. Dette er en almindeligt holdbar udsigt, og det synes jo dyrere sadelstolen er, jo mere sandsynligt vil du falde ind i denne fælde. Harking tilbage til min første blog, du er nødt til at huske, at en sadelstol er et livløst objekt, det er ikke i stand til at “gøre” noget, endsige tage ansvar for dig. En god ergonomisk sadelstol vil helt sikkert give det, som vi kalder i Alexander Technique en “mekanisk fordel”, men det giver ingen garantier. Du skal give dine egne garantier.

 

2. Der er en stor chance for, at du vil tilpasse den til din nuværende opfattelse af komfort eller almindelig brug, dvs. for at understøtte dine nuværende niveauer af sammenbrud og effektivt indgravere dem yderligere.

 

3. Dette er nok den mest skadelige af de tre, du bringer dine gamle vaner til det. Selvom sadelstolen er oprettet perfekt til at tilbyde dig den største mekaniske fordel, vil den sædvanlige måde du bruger selv kæmpe imod denne fordel. Har du nogensinde følt, at en veloprettet ergonomisk betræk til sadelstol gør dig mere træt end en almindelig sadelstol?

 

Lad os se det, hvis ergonomiske sadelstole var svaret, ville ingen have rygsmerter, og kun ergonomiske sadelstole ville eksistere. Og hvis du kan gøre god brug af en ergonomisk sadelstol, har du sandsynligvis ikke brug for en!

 

Få en bedre kropsholdning med sadelstole

 

Alexander Teknik London for bedre kropsholdning

 

Det kan virke lidt uretfærdigt at udpege en bestemt sadelstol, men det gør jeg delvist fra min personlige erfaring og dels fordi det tilfældigt udviser et punkt, jeg har lavet et par gange tidligere. De er også meget almindelige, helt sikkert på tværs af Square Mile (Londons finansdistrikt), hvor jeg i mange år arbejdede som IT-konsulent for en række investeringsbanker. For mig svigter “Aeron” stil sadelstole simpelthen fordi overfladen, som du sidder på, er ustabil. For at gentage mit mantra, “hvis du kan stå på det, kan du sidde på det”, dette er helt klart ikke en overflade, som du stabilt kunne stå på, som et elastisk vævet stof. Det er som at forsøge at stå på en trampolin, det giver lidt mere støtte til dine sideknog end en sofa. Måske er det min snævre definition af, hvad der sidder, stående på dine sideknogler, men jeg fandt ud af, at Aeron stærkt opmuntrer et sammenbrud i ryglænet. Det kan være fint at hvile / ligge, men skal de ikke være arbejde sadelstole? Som en påmindelse er dine arme rødder i ryggen, du vil ikke miste den støtte, når du skriver væk på tastaturet, det fører altid til spændte skuldre og potentiel gentagne belastningsskader.

 

Af hensyn til retfærdighed nævner jeg en anden ergonomisk sadelstol, som jeg har haft mange erfaringer med i fortiden. Knæ på sadelstole gør det lettere at tilpasse rygsøjlen, men de forlader dig noget ubevægelig, og bevægelsesfriheden er et vigtigt aspekt ved at bruge dig selv godt. Jeg finder ud af, at jeg efter et par minutter føler sig låst på plads og stiv, og det fører altid til spænding og føles mere trættende i det lange løb end at sidde på en simpel flad overflade. Jeg fandt også det reducerede blodgennemstrømningen gennem mine ben, hvilket forårsager ubehag.

 

Hvad er en sadelstol god til

Alexander Teknik London for bedre at sidde

 

Selv om det skulle være indlysende, at en flad overflade er tilstrækkelig til at stå på bunden (ja jeg vil holde hammering hjem min definition af siddeplads), er der faktisk en stil med ergonomisk sadelstol, som jeg kan godt lide. Under antagelse om, at du ikke forventer at tage ansvar for dig, finder jeg sadelstole at være meget behagelige, og ironisk nok er det ikke en overflade, du kan stå på let! Det ser ud til, at der er en undtagelse fra hver regel, men sitbenene er stadig godt understøttet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *