Hvad er træpiller fremstillet af?

Hvad er træpiller fremstillet af?

Træpiller er små, rørformede organiske partikler sammensat af komprimeret biomasse stof. pillerne kan fremstilles af en bred vifte af resulterende biomasseaffaldsprodukter: industriaffald og Sam produkter, madaffald, landbrugsrester, energiafgrøder, savsmuld og flis. Træpiller er den mest almindelige type pille brændstof, der for tiden er tilgængelig på markedet, og er sædvanligvis lavet af savsmuld og andre relaterede industrielle biprodukter fra fræsning af tømmer, fremstilling af træprodukter og byggeri.

afklare myterne om træpiller

Når man drøfter rimeligheden ved at anvende træpiller som varmekilde til biomassekedler, er nogle af de opståede spørgsmål mere almindelige end andre. Da det altid er tilfældet med relativt nye produkter, der kommer ind på markedet, blev træpiller og biomaskekedler ikke fritaget for en række misforståelser om, hvordan disse kedler skal anvendes. Således besluttede vi at vælge de 9 mest populære træpiller myter og afsløre, hvad der er sandt og hvad der ikke handler om dem.

Myte 1 “En håndfuld piller er nok til at drive en biomasse kedel om dagen for opvarmning af et flerhus.”

I modsætning til nukleart brændsel deler træpiller ikke lignende energikapacitet, for at sige det helt. Groft sagt kan man sige, at brændværdien af ​​1 kg piller er omkring 5 kWh, hvilket kan være tilstrækkeligt til at opvarme et 50 kvadratmeter rum i en time. For at kunne betjene en træpelletkedel hele dagen skal man bruge fra 10 til 15 kg pellets, der langtfra er en håndfuld piller.

Træpiller og falske myter

“Pellets brænder bedre end almindelige træstammer. Derfor kan træpiller indeholde visse kemiske additiver for at opretholde brændingen, og det er derfor ikke det mest miljøvenlige brændstof.”

Blandt de nuværende faste brændstoffer, der er tilgængelige på markedet, er træpiller et af de mest miljøvenlige. Der er dog specifikke standarder og retningslinjer (nemlig de svenske pilleproducenter), der gør det muligt at anvende kemiske komponenter til limning af træresterne, de fleste pille producenter tilføjer ikke bindemidler eller andre brændende forbedringsstoffer. Bindingen sker under betydeligt tryk, nemlig på grund af ligninets bindingsegenskaber, som træflisen består af. Ud over dette skal det nævnes, at de bedre brændende hastigheder for træpiller skyldes deres højdensitet og lav luftfugtighedskarakteristika.

Træpiller kan opbevares overalt, så længe man ønsker det.”

Der er ingen tvivl om, at træpiller kan opbevares i længere perioder, men om man vil kunne bruge dem bagefter, er et andet spørgsmål allerede. Træpiller er ret modtagelige for temperaturændringer, og kan ligesom en svamp let absorbere en betydelig mængde fugt. Når der opbevares udendørs i et stykke tid, vil pillernes har tendens til at absorbere fugt fra luften, mens de opbevares i omgivelser med hyppige temperaturændringer (dvs. uopvarmede garager), pillernes kan opsuge fugt fra vægge og loft, steder hvor kondensering normalt dannes. Ukorrekt opbevaring af pellets vil reducere deres brændværdi betydeligt, hvilket gør dem mindre effektive. Det er således vigtigt at sikre, at pellets opbevares på et tørt sted, helst indendørs.

Træpiller kan bruges til mange forskellige formål

“De piller foldet i en bunke, begynder at lugte dårligt og rådner før eller senere.”

På trods af at pillernes er lavet af træbearbejdning biprodukter, udelukker fremstillingsprocessen tilstedeværelsen af ​​skimmel eller råd. Formentlig er forekomsten af ​​skimmel forårsaget af uhensigtsmæssige opbevaringsforhold beskrevet i ovenstående linjer.

“Hvide teksturpiller er bedre end de grå.”

Dette kan vise sig at være en af ​​de mest populære misforståelser om træpiller. Pellets farve og lugt har intet at gøre med deres kvalitet. Find ud af om du har et produkt af høj eller lav kvalitet, er kun mulig efter brænding af pellets. Ikke desto mindre er det tilrådeligt at kontrollere pelletsens glitter ved køb af betydelige mængder træpiller, hvis pelletsne indeholder revner, hvis pelletsene ikke smuldrer i støv, hvis det er let gnides, og hvis længden af ​​disse ikke er mindre end 7- 8 mm.

“Pellets kan også bruges i en konventionel kedel eller komfur.”

Pelletsne vil naturligvis forbrænde i en konventionel kedel eller komfur, som gør det muligt at anvende forskellige brændstoffer. Ikke desto mindre brænder pelleterne i en biomassekedel ved en konstant og stabil temperatur, der opretholdes ved en kontrolleret luftindsprøjtning i forbrændingskammeret, hvilket gør pelletsne til at brænde med moderat hastighed. En almindelig ovn ville ikke levere de samme luftstrømtilpasningsmuligheder som i en træpillerkedel. Hvis en betydelig mængde luft presses ind i ovnen, så vil pellets brænde hurtigere, og nogle af dem vil ende med at blive trukket ind i skorstenen på grund af det naturlige luftudkast. Ud over dette vil pellets lille størrelse få dem til at glide gennem ovnens rist lige ind i askeskuffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *